אבלות לאחר חוה"מ / ברכת האילנות

שאלה:

לכת"ר שלום וברכה ,

1-אבא של חבר נלב"ע בש"ק יום טוב ראשון של פסח ,הקבורה היתה במוצא"ש – א' דחוהמ"פ .
הודיעו כי יחלו לשבת שבעה במוצ"ש האחרון וכך האבלים אכן עושים .
שאלה – האם יום שבת שאחרי שביעי של פסח עולה למניין ימי השבעה למרות שבפועל נהגו מנהגי אבלות שבעה רק ממוצ"ש ?
שהרי אם כך ביום שישי הקרוב הם אמורים לקום מהשבעה ? ואם לא כך הם אמורים לקום בשבת הקרובה בבוקר .

2-בעניין ברכת האילנות -האם ראוי לברך על עצי זית שגוזמים אותם ואולי מטפחים אותם בשנת השמיטה ?
העצים נטועים בגינה במרחב משותף בין כמה בניינים..אני מניח שהם מטופחים ואולי נעשים דברים שלא לפי ההלכה בשנת השמיטה .

תודה על הכל ובשורות טובות

תשובה:

השבת כבר נחשבת חלק מהשבעה.

אפשר לברך ברכת האילנות על אילן שהוא שמור ונעבד בשביעית.

מקורות:

ראה הליכות שלמה פרק כג סעי' ל, וראה שם הערה 120 שהאריך בזה לענין אילן של ערלה.