שעטנז שבטיח

שאלה:

שלום הרב, אם יש לנו שטיח מצמר (הוא שטיח יקר אני מנחש שהוא מצמר) האם חובה לבדוק? אני נער ואין לי ממש אופציה לבדוק או לא, אז מה לעשות? לא לעלות על השטיח? מותר לעלות עם נעליים עליו? האם בכלל יש איסור לשים רגליים על שעטנז ? תודה

תשובה:

בדרך כלל שטיח מיצור מקומי אינו צמר, בשטיחים הבאים ממזרח אירופה או שטיחים פרסיים שכיח שעטנז.

שטיח שעטנז, אלו הקשים עם השערות הקצרות מותר ללכת עליהם, אלו הרכים עם השערות הארוכות יש להחמיר בהם.

ראה השעטנז להלכה של הרב אלחנן כהן עמ' קמב בהרחבה מדברי הפוסקים ומחמת העומס בערב חג אני מקצר.