נטילת ידיים בתשעה באב

שאלה:

בס"ד
שלום רב
1. במוצאי שבת קודש הקרוב, כשחל תשעה באב, ואדם רוצה להתפלל ערבית של מוצאי שבת , ראוי שיטול ידיים כרגיל לכבוד התפילה ? לצורך נקיון הידיים לקראת תפילה מותר גם להשתמש בסבון ?
יש לציין שהשימוש בסבון לא גורם לי הנראה כלל , אלא זה רק לכבוד תפילת ערבית כדי שהידיים באמת יהיו נקיות והרי שמים בלבד לא יכולים באמת לנקות את הידיים.
2. חולה שמבדיל במוצאי שבת תשעה באב, יכול לאחר ההבדלה להדיח את הכוס עם מים וסבון כלים למטרת ניקיון וכדי לא למשוך נמלים ?
3. פגוע נפש שהותר לו לאכול בצום , יכול לצום חלקית כלומר רק לשתות מים אך לא לאכול , יש בזה תועלת מבחינת ההלכה ? או שמי ששותה רק מים בצום, ונוטל תרופות נחשב כאילו לא צם כלל ?

תשובה:

שלום וברכה

1. לא נוטלים ידים לתפילה ואסור כל רחיצה למעט נטילת ידים על האצבעות בבוקר ואחרי שירותים.

2. מותר.

3. את פטורה מהצום לגמרי.