איפור בתשעת הימים / בחירת ריצוף לבית

שאלה:

האם חל איסור לצבוע שיער, לעשות לק ג'ל, טיפול בוטוקס בפנים במהלך תשעת הימים שלפני צום תשעה באב?
בנוסף, האם מותר לבחור ריצוף, קרמיקה וברזים לבית חדש שהינו בתהליך בנייה?

תשובה:

שלום וברכה

מותר לעשות את כל סוגי האיפור, אלא שצביעת השער מחייבת חפיפה טובה של הראש שלמנהג בני אשכנז נמנעים ממנה בימים אלו, למעט מצב של תחושה לא נעימה וכו' מחמת זיעה מרובה.

מותר לבחור ריצוף בימים אלו, אבל רצוי שלא לסגור את העיסקה עד לאחר תשעה באב, מבחינת תשלום וכו'.