כיבוס וילון אמבטיה בתשעת הימים

שאלה:

האם מותר לכבס וילון אמבטיה העשוי מחומר סינטטי (פלסטיק)

תשובה:

דבר שאינו סופג כלל, כמו ניילון פשוט זה בעצם כמו רחיצת כלים שמותרת ולא כמו כיבוס, אבל אם זה סופג, יש להמנע.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. נלע"ד, דדין כיבוס מראש חודש אב, לא תלוי בחומר הבגד, אלא איסור משום הסח דעת מאבלות., לכן פעולה אסורה, דאם לא תגיד כן, יהיה מותר לכבס גם כל בגדים סינטטיים, וזה לא יתכן!

  2. כל בגד סינטטי סופג ויש איסור גמור לרחוץ אותו בשבת משום מלבן, בוילון אמבטיה פלסטיק שאינו סופג אין חשש, וילון אמבטיה בד כמובן שאסור לכבס גם אם הוא סינטטי.
    נכון שהטעם היסח הדעת אבל אנחנו לא מוסיפים על מה שתיקנו חכמים.