תלישת שערות לבנות בשלושת השבועות

שאלה:

אני בחורה. האם מותר בשלושת השבועות ותשעת הימים לתלוש שערות לבנות?

תשובה:

לכאורה מכך שטרחו הפוסקים להתיר סירוק במסרק אף שהוא עלול להשיר את השיער ראה משנה ברורה תקנא כ, ובכף החיים שם ס"ק מו אף צידד להחמיר בזה [!] נראה שאפילו בתלישת שערות החמירו, אלא שבסריקה שאינה מכוונת לתלישה, הקלו. לכן יש להמנע. אמנם אם זה גורם לך בושה או תחושת חריגות כל שהיא – מותר, בודאי לפני שבוע שחל בו תשעה באב [השנה אין].

בשורות טובות, ושנזכה לגאולה שלמה, לכלל ולפרט.