בית שנמכר במכירת חמץ / עבודת קבלן בבית ישראל בחול המועד

שאלה:

שלום רב,
א. אם לא אהיה בבית בחמישי, ואני משתתף במכירת חמץ שלכם מחמישי אחר הצהרים, האם יש עניין לבדוק חמץ בתחילת השבוע ללא ברכה?
האם עדיף לבדוק בתחילת השבוע ללא ברכה ולהשתתף במכירה של יום שישי בלבד?

ב. ראיתי שבטופס מכירת החמץ באתר כתוב שיש לכתוב את המקומות שיש בהם חמץ, ושיש לרכז את החמץ במקום מיוחד ולסמנו "נמכר".
רציתי לדעת אם אני לא יהיה כלל בבית, האם אני יכול לציין שאני מוכר את כל החמץ שיש בביתי ללא פירוט, וממילא גם לא לרכז את כל החמץ במקום אחד אלא יהיה כפי שהוא בכל הבית?

ג. האם מותר לבעל מקצוע (יהודי) לעבוד בבית בחול המועד אם הוא בא מאליו (כגון קבלן)? האם יש בעיה בכך גם מבחינת זה שמכרתי את החמץ שבביתי לגוי (ולא פירטתי היכן החמץ אלא בכל מקום שהוא בבית כפי שביארתי לעיל)?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

אי אפשר למכור את כל הבית ולהמשיך לגור בו כרגיל, אם אתה חוזר לבית בחול המועד, אתה חייב לעשות בדיקת חמץ לפני צאתך מהבית, ביום רביעי בלילה ובלא ברכה, ואת כל המקומות שאת רוצה למכור תסמן, ותשתדל לא להשתמש שם בחג.

אסור לקבלן אפילו גוי לעשות לך עבודה בבית בחול המועד גם אם הוא לא שכיר שלך ועושה לנוחותו בחג, משום מראית העין, כמבואר בשו"ע בסי' תקמג סעי' ב.

חג שמח.