בקשת עצה – כולל ללימוד הלכה

שאלה:

אני אברך צעיר אני מוכן להשקיע 10 שנים בעז"ה בלימוד הוראה ודיינות אם הרב יכול להמליץ לי מהם המקומות הנבחרים לזה באזור ירושלים

תשובה:

שלום וברכה

להציע לך מקום ספציפי זה לא אחראי ולא רציני, אינני מכיר אותך ולא את כל המקומות בירושלים וכו', רק ניתן את הרעיון: בכוללים שלומדים הלכה יש לפעמים בעיה. יש כוללים שלומדים שלא במסגרת ובמטרה המובילה לידיעת ההלכה על בוריה, לומדים בעיון ומחדשים וכו', אבל אין בחינות וחזרות וסיכומים למעשה, ובסוף יוצאים עם ידע אבל לא מסודר וחלקי מאוד. יש כוללים שצמודים רק לנושא המבחן, לומדים מה שצריך למבחן ומתוך מבחנים ישנים, ורק עושים קו בעפרון מתחת המילים שחובה לדעת למבחן, ויוצא שיודעים מאוד מאוד שטחי ואין לזה טעם. החכמה היא לשלב, ללמוד בעיון בצורה נכונה עם הסוגיות וכל מה שנצרך, אבל ללמוד בצורה מתוכננת עם חזרות וסיכומים והספקים הספקים הספקים.. ולהבחן הלכה למעשה. כך לומדים ויודעים.

תצליח מאוד!