מתי מותר לעלות לבית העלמין בשנה הראשונה של האבלות

שאלה:

אמא נפטרה לפני כחודשיים, מתי מותר לי לבקר אותה בשנה הראשונה? באיזה ימים מימי השבוע? ראש חודש? יום הפטירה או יום הקבורה בכל חודש?

תשובה:

שלום וברכה

המנהג להמנע מלעלות לקבר בשנה הראשונה, למעט ביום השבעה ויום השלושים, משום שבשנה זו הנפטר טרוד מאוד בכפרת חטאיו, ולטורח לו להמליץ טוב על הבאים לקברו. בשנה זו הטוב ביותר הוא פשוט לעשות זכויות לעילוי נשמתה, להתחזק במצוות, לומר תהילים, לתת צדקה, כל מה שתעשי לעילוי נשמתה יועיל לה מאוד. כמו כן יש לוודא שיש מי שאומר עליה קדיש כל השנה בשלושת תפילות היום בבית הכנסת, זה חשוב מאוד.

בשורות טובות.