קיום אזכרה באיחור של יום או יומיים

שאלה:

לא שמתי לב ואני חוזר מחו"ל יום לאחר יום השנה לפטירתו של אבי (שנת אבל ראשונה). איני רוצה לקיים את האזכרה לאחר 11 חודש (אנחנו אשכנזים) ושינוי מועדי הנסיעה כרוכים בעלויות כספיות גבוהות. האם אוכל לקיים הטקס יום או יומיים לאחר שובי?

תשובה:

זה חבל מאוד, כי יש נחת רוח לנפטר מיום האזכרה במועדה, אבל אם אין ברירה תדחה את זה ביום יומים. אם יש עוד בני משפחה, יש להורות להם שלא ימתינו לך, אלא יעלו לקבר במועד ואתה תעלה בנפרד לכשתשוב.

כמובן ביום הפטירה יש להקפיד על הקדיש ולימוד המשניות וכל מה שכרוך בזה.

בשורות טובות.