הנהגות כשהיארצייט חל בשבת

שאלה:

שלום וברכה

כאשר היארצייט חל שבת:

א. מתי עולים לבית הקברות? האם יש עדיפות לשישי או ראשון?
ב. מתי לומדים משניות? במוצ"ש זה כבר לא היארצייט? מצד שני זה הזמן שאפשר להתאסף המשפחה, האם יש בזה עניין או שהלימוד צריך להיות דווקא בשבת שאז היארצייט?
ג. האם יש חיוב לגשת לעמוד לתפילות כמו ביום חול? ובמידה וכן, באם מישהו לא יודע ולא רגיל בתפילות לפני העמוד בשבת, מה עושים?
ד. האם יש עניין לגשת לעמוד במוצ"ש או שזה כבר לא קשור ליארצייט?
ה. כשיום היארצייט חל באמצע השבוע, נוהגים לגשת לעמוד במעריב של מוצ"ש שלפני, האם יש לגשת למעריב במוצ"ש של שבת הקודמת?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

אין הבדל בין שישי לראשון.

2. מאוד חשוב ללמוד בשבת משניות, יחד עם זה כיון שיהיו שלא ילמדו וכו', תקבעו גם יחד ללמוד במוצ"ש.

3. מי שיודע יגש כל התפילות, ומי שלא יודע יעלה לכל הפחות למפטיר עם ברכות ההפטרה. ויאמר כמובן קדיש בכל התפילות.

4. מוצ"ש כבר לא קשור ליארצייט, אבל בהחלט ניגשים במוצ"ש הקודם.

בשורות טובות.