אברהם לא ראה את שרה

שאלה:

אברהם אבינו רואה בבואה של שרה ואומר לה שהיא יפת מראה.
עד אותו הרגע לא ידע מזה.
מתוך צניעות שביניהם?
הרי התורה לא אוסרת להסתכל באישתו, אם כן זאת דרגה מה שעשה אברהם. השאלה מה המעלה בדבר?
איך הבעל יחמיא לאישתו אם היה נוהג כמו אברהם, איך יאהב אותה. למה לא ראינו במשך הדורות אף רב שנהג כך?

תשובה:

שלום וברכה

זו כמובן היתה דרגה משותפת לשניהם… הרי חז"ל הוכיחו מכל הנושא של שימעאל ויצחק ששרה היתה גדולה מאברהם בנביאות, כלומר מדובר בנביאה שמדברת עם ה' כדבר איש אל רעהו, נקל לשער שמערכת החיים שלהם שונה לגמרי מזו הנדרשת ונצרכת לבני אנוש פשוטים כמונו…