מידת הדין והרחמים

שאלה:

שלום כבוד הרב .

אשמח שתסביר לי איך פועלות מידות הדין והרחמים .

האם אדם שעשה עברה ביום מסוים ובאותו לילה לא עשה וידוי ,האם למחרת יקבל ייסורים ?

פשוט קרה לי מקרה אתמול , שמיהרתי להגיע למקום כלשהו , חתכתי רכב בפרעות וכמעט גרמתי לתאונה .

לא עשיתי וידוי ולא ביקשתי סליחה .

למחרת אני קם ומוצא פנצ’ר בגלגל .

וזהו , מרגיש שקיבלתי עונש מהשם על מה שעשיתי ….

אז האם ככה פועלות המידות או שבצורה אחרת ?

תודה

תשובה:

שלום וברכה ידידי,

אנחנו לעולם לא מבינים מאה אחוז עונשי שמים, ומה קרה לנו למה, ולמה יש אנשים שטוב להם יותר ויש פחות, ולמה יש רשעים גדולים שלא נענשים כאן כלל ואחרים כן [האמת שלשמור את העונש לעולם הבא הוא חלק מהעונש, שם זה יותר גרוע, אבל לא נכנס לכך כרגע], אבל עצם הדבר הוא נכון מאוד, לנסות בכל זאת לפקוח עיניים ולנסות ללמוד ממה שקורה לנו מה נדרש מאיתנו ועל מה אנחנו נתבעים, ואת זה עשית וזה יפה מאוד.

תזכה לעשות תמיד רק טוב!