חלב נכרי – לקחת לילדים מהידים?

שאלה:

ילדים שקיבלו בשעת ארוח עוגה כשרה התגלתה כעוגה שמכילה חלב נוכרי.
העוגה נלקחה מהילדים ההמומים ונזרק לפח. האם זה נכון לעשות?

תשובה:

שלום וברכה

ברור שאין לתת לילדים לאכול חלב נכרי, אבל חשוב לדעת גם שאין היום כשרות מהודרת שמכשירה עוגה עם חלב נכרי, כך שגם אם העוגה היתה פרווה, למה לתת לילדים לאכול דבר שאין עליו כשרות מהודרת? כל כך קל היום לאכול באופן מוקפד יותר…

כמובן לא חוטפים לילדים מהיד ומשאירים אותם המומים, אלא מסבירים באופן מאיר ונעים ש"זה לא ההכשר שלנו", ויש בזה חלב של גויים שאנחנו מקידים לא לאכול, ולתאר להם כמה בורא עולם שמח שאנחנו מתגברים ולא אוכלים, ואיך הוא קורא למלאכים הקדושים להראות להם ילד יהודי שמתגבר וכו'. ואז הם יוותרו, ואחר כך יש לתת להם ממתק טעים לחגוג את ההתגברות.

רוב נחת.