הקמת מצבה

שאלה:

שלום רב רציתי לדעת ברגע שהנשמה עומדת מול בית דין של מעלה כמה זמן נערך המשפט שלה עד שמחליטים האם לשלוח לגן עדן או חס ושלום למקום אחר ?
והאם אפשר להדליק נר נשמה לניפטר כמה שעות לפני הקבורה?
כמה זמן אחרי הקבורה שמים את המצבה ולמה?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע כמה זמן הוא דין שמים, ובכלל משמעות הזמן שם אינה כפי שהיא כאן בעולם הזה, על כל פנים עיקר העונש הוא ב12 חודש הראשונים, ולכן אז יש חובה מיוחדת לבני המשפחה להרבות בחיזוקים במצוות ועוד מצוות וזכויות לעילוי נשמת הנפטר.

את המצבה מנהג רוב העולם לשים בסיום השלושים ויש ששמים בסיום השנה. בשבעה יש רק עפר, בסיום השבעה בטון, ומצבה בסיום השלושים זה המקובל. הרעיון הוא שכיון שהמצבה היא לכבוד הנפטר, בזמן השלושים שהוא תוקף דינו עוד לא מניחים אותה.