הבת שלי אכלה בשר וחלב

שאלה:

הבת שלי בת 14 אבא שלה נתן לה לאכול פיצה עם בשר .היא שומרת כשרות .מה עליה לעשות

תשובה:

שלום וברכה

קראתי בצער גדול מה שכתבת. ולמה בצער? לא רק בגלל שאכלה בשר בחלב שזה גרוע מאוד כמובן, אלא בגלל שאם אבא כל כך רחוק מכשרות, איך אפשר לאכול כך אצלו? ואם היה נותן רק בשר אפשר לאכול? מי אמר מה כשרות הבשר ומה כשרות הכלים וכו', חייבים להסביר לילדה מה זו כשרות, וכיצד צריך להקפיד שלא לאכול דבר שאין עליו כשרות מוסמכת, ומה זו הפרדה של כלים, היא כבר בגיל שעליה לשמור על עצמה.

שיהיה לך ממנה תמיד רק נחת ושמחה, ותגדל לתורה ויראת שמים, ותקים בית יהודי אמיתי טהור ושמח!