שואל שאיבד את החפץ

שאלה:

הלוותי לחברי משהו והוא איבד אותו האם הוא צריך לשלם לי מלוא הסכום שעולה חפץ כזה חדש. וכן האם מותר לי לדרוש ממנו להביא לי חפץ כזה חדש ולא ישלם לי כסף

תשובה:

שלום וברכה,

החבר ששאל ממך ואיבד חייב להשיב חפץ אחר חלופי. המחיר מוערך לפי שווי החפץ שהשאלת ולא לפי מחיר של חפץ חדש. ולכן אם החפץ משומש זמן רב המחיר הוא פחות בהרבה מחפץ חדש. השואל לא חייב לקנות חפץ חדש, אלא עליו לשלם את המחיר של החפץ בלבד.

בהצלחה.