לקבל מימון של בייביסיטר כשאין לו צורך

שאלה:

לחברה שלי יש אפשרות לקבל מימון מהרווחה לביביסיטר על הילדים והיא אינה צריכה את השמרטפות אך רוצה לקבל את הכסף האם מותר לי לחתום על כך שאני הביביסיטר?והאם מותר לי לקבל על זה כסף??

תשובה:

שלום וברכה,

לחברה שלך שיש לה זכאות לקבל בייביסיטר, מותר לה לדרוש זאת אפילו אם בפועל היא לא צריכה, ואז תיקח את הכסף לדברים אחרים. אלא שהבעיה שאת לא יכולה לחתום שאת בייביסיטר כאשר זה לא נכון. ולכן אם תהיי בייביסיטר מספר שעות תוכלי לחתום שאת בייביסיטר ואז היא תוכל לדרוש את כל הזכאות שלה.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע חו"מ סימן ס סעיף ג מבואר שאם התחייב לזון חברו יכול המקבל לדרוש כסף כתחליף למזון. ומבואר שאם יש לו זכאות לדבר מסוים ואין לו צורך יכול להשתמש בו לדבר אחר.