מסיבת יום הולדת בשנת אבל

שאלה:

האם לאחים בשנת אבל על אביהם מותר לקיים מפגש משפחתי ללא מוזיקה כמובן על מנת לציין יומולדת?

תשובה:

שלום וברכה

לא רק המוזיקה אסורה בשנת אבל, אלא גם מסיבת מרעים, לכן אין מקום למסיבות יום הולדת בשנה זו. התאספות ללימוד משניות במוצאי שבת לזכר הנפטר זה דבר מקובל ומותר גם בשנה זו, אף שהאוירה נעימה ונפגשים, כיון שבסופו של דבר המטרה היא לימוד לעילוי נשמה, אבל מסיבת יום הולדת עם משתתפים רבים מעבר לסתם מפגש אקראי של שני אחים – אין לקיים.

מקורות:

שו"ע יו"ד סי' שצא.