לימוד בתשעה באב מחמת נדר

שאלה:

אדם שקיבל על עצמו ללמוד בכל יום דף במסכת שבת ואמר אני מקבל על עצמי ללמוד בכל יום דף גמרא במסכת שבת מה יעשה בתשעה באב
תודה רבה

תשובה:

נראה שכיון שבנדרים הלך אחר לשון בני אדם, ובלשון בני אדם הלילה נגרר אחר היום שלפניו, אפשר להשלים במוצאי תשעה באב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה רבה על התשובה
    רציתי להוסיף לשאול מה הדין אם אדם קיבל על עצמו ללמוד בכל יום עד השקיעה מסכת שבת מה יעשה בתשעה באב
    תודה רבה מראש

  2. תודה רבה
    סליחה על שאילה נוספת בענין, האם מותר לעשות התרת נדרים בתשעה באב בענין זה?
    ומה יעשה אם אין לו מי שיתיר לו ( נמצא במקום מבודד)
    תודה רבה

  3. יש לעשות התרה בתשעה באב ואם הוא נמצא באי בודד ילמד כדי שלא לעבור על נדרו, ואחרי זה יעשה תשובה על שכך עלתה בידו, ולעולם אין לנדור גם לא כדי לזרז עצמך למצוה, סופו של דבר זה כשלון.