דבר האבד בתשעת הימים

שאלה:

לפני כחודש החלו מבצעים בחנות לאביזרי בית ונוי ולא הספקתי ללכת לשם, המבצעים יסתיימו בט' באב, חשוב לי להדגיש שאלו פירטי מותרות והמבצעים החלו לפני תשעת הימים. האם כעת מותר לי לקנותם או שאין להם הגדרת "דבר האבד". תודה רבה יישר כח!!

תשובה:

שלום וברכה

אם מדובר בהנחה משמעותית ביותר ואלו דברים שאת בלאו הכי מתכננת לקנות, זה דבר האבד, אבל אם אין משהו ספציפי, סתם בילוי כזה לקנות חפצי נוי כשהם זולים, זה לא דבר האבד.