לכבס בתשעת הימים כשלא היה אפשרי

שאלה:

שלום וברכה

עד אתמול לפנות ערב (יום לפני ר״ח אב) היינו עם הילד הקטן שלנו בן כשנתיים, שבוע בבית חולים באישפוז, ולא היה לנו זמן לכבס הכל,
קודם כיבסנו את הדברים הנחוצים ביותר לגדולים ואת הדברים לילדים השארנו וגם דברים כמעט מגבות לא היה לנו זמן

האם מותר לנו לכבס מגבות גוף ופנים (בנוסף המצב חירום של הקורונה שזה נחוץ)

והאם שאר הדברים של הילדים מותר לנו לכבס

ומה לגבי שאר דברים שלא הצלחנו לגדולים?

תשובה:

שלום וברכה

את המינימום הנדרש באופן חיוני ממש תכבסו, אבל תצמצמו ככל שניתן. בנוגע לבגדי הקטנים ממש שמטנפים את הבגדים כל הזמן מותר לכבס.

רפואה שלמה.