להכניס בגדים למכונת כביסה לפני השקיעה ערב ר"ח אב

שאלה:

האם מותר להכניס בגדים למכונת כביסה לפני השקיעה ערב ר"ח אב וזה יגמר רק אחר צאת הכוכבים?

תשובה:

שלום וברכה

בענין זה נחלקו הדעות:

בקובץ מבית לוי חלק יג הובא מהגר"ש וואזנר שאין זה מנהג נכון להכניס בגדים למכוןנה לפני השקיעה שהכביסה תגמר לאחר צאת הכוכבים, אולם בס' נחמת ישראל פרק יז הערה 166 הביא בשם הגרי"ש אלישיב והגר"ש קמינצקי שהתירו זאת, ונראה שלהלכה ודאי אין בזה איסור כי לא עושים שום דבר בתשעת הימים, אלא שהגר"ש וואזנר סבר שמנהג זה אינו ראוי.

שנזכה לראות בנחמת ציון וירושלים.