מוזיקה ווקאלית בין המצרים

שאלה:

שלום כבוד הרב. האם מותר לשמוע מוזיקה שלא מנגנים בכלי שירה אלא רק שרים רגיל בלי שום כלי שירה? תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

האיסור היה על כלי נגינה, שירה בפה מותרת, ולכן קשה לקבוע שמוזיקה ווקאלית אסורה, שהרי השירה היא בפה ורק עושים חיקוי של כלי נגינה. אלא שכמובן המחמיר בזה תבוא עליו הברכה, שכן לפעמים כמעט ולא ניתן להבדיל, ובעצם מרוקנים את התקנה מתוכנה… כאשר זה בלי חיקוי כלי נגינה יותר קל. כמובן עד ראש חודש אב, אחר כך גם בשירה בפה יש להחמיר.

יום נעים