שמיעת שירי ילדים בשנת אבל?

שאלה:

הבת שלי רואה ערוץ לולי ותמיד יש בו שירי ילדים האם מותר לי לשמוע שירים? אני בשנת אבל על אבי

תשובה:

שלום וברכה

אם היא שומעת בחדר אחר ואת רק נכנסת במקרה או שומעת מבחוץ, יש להקל.

באופן כללי  אני ממליץ בחום להרחיק את הילידם מטלויזיה ואינטרנט, זה נראה לנו כרגע חמוד כזה ומתאים לילדים, וגם התכנים כרגע מאוד עדינים ופשוטים ומתאימים לגיל של הילד. אבל זה ממכר מאוד הם מספקים חוויות מאוד חזקות ותחושות מאוד חיצוניות, והילדים מתרגלים לזה ולא יכולים בלי זה. ולמרות שכעת מדובר בדברים ממש תמימים ועדינים ויש בהם גם מסרים יפים בהרבה מאוד מהפעמים, אבל עצם הפורמט בו התכנים מועברים הוא מרגיל את הילד להימשך אליו ובשלב מאוד מהיר הם מתבגרים ומתחילים לראות דברים שיש בהם פריצות ואלימות, והכל מלא טומאה שנכנסת בנפש העדינה וחבל. ואחר כך מאוד מאוד קשה להפריד אותם מהמכשיר ויש על זה מלחמות ולא מצליחים, ולשמוע שירי ילדים אפשר גם בלא לצפות בהם, ובכל אופן כדאי להגביל את הצפיה שלא תהיה חופשית ובכל השעות אלא מבוקרת וכך הילד מתרגל לגבולות ולמשמעת.

רוב נחת ובשורות טובות.