שעטנז בכסא ישיבה

שאלה:

– אם אסור, אז מה לעשות במקרה שרשימת המרכיבים לא מפורסמת בדף האינטרנט של המוצר? להתקשר לחנות ולשאול? ונגיד ששאלתי, האם לסמוך על דברי המוכר?

תודה כבוד הרב, ובשורות טובות

תשובה:

לענין כסא יש מחלוקת אם יש בו איסור שעטנז, השאלה היא עד כמה חוששים שיעלה מעט לצדדים בזמן הישיבה ויכסה מעט על הגוף. הפנים מאירות ח"ב סי' קיג מתיר, וכן דעת ערוך השלחן סי' שא סעי' ט, ואילו החכמת אדם סי' קו סעי' כד אסר, וכדבריו נראה בט"ז סי' שא ס"ק כ. לכן יש להחמיר בזה. בדרך כלל כסאות היום אין בהם צמר, אלא הבד הוא קשיח סינטטי, תנסה לברר.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כבוד הרב
    התקשרתי ב12 למאי ושאלתי האם יש צמר והשיב אם איני טועה משהו בסגנון: "לפי מה שראיתי (או שאמר: "הבנתי" או מילה אחרת) אין. "
    מצאתי באינטרנט מידע על החומרים של הכיסא
    הכיסוי הוא Polyurethane Leather
    זה מלאכותי לפי מה שקראתי אם הבנתי נכון, אך זה שכתוב שזה מלאכותי האם זה באמת אומר שלא מעורב אפילו במידה מועטת צמר ופשתן? איני יודע.

    – לגבי Casters
    זה גלגיליות אז אין בעיה הלכתית להבנתי כי הרי זה לא מכסה על הגוף.
    -והאם לבדוק גם את מה שהם קוראים לו base או לא משנה?
    -לגבי הידיות כתוב: 3D (SP/0145/N)
    אני מאמין שה3די הכוונה שיש 3 כיוונים לידיות כי באמת יש 3 כיוונים לידיות. אך לא יודע מה משמעות שאר הקוד הכתוב למעלה לגבי הידיות.

    -כתוב גם שמשתמשים בקצף, שאני לא בטוח ממה זה עשוי, ולגבי הקצף הם לא מפרטים איפה הוא בכיסא.

    -בנוסף הם לא מפרטים מה החומרים שבתוך הכריות שמגיעות עם הכיסא (אפשר להוריד אותן בקלות אך אחת מהן בשביל הגב ולא הייתי רוצה לוותר)

    תודה רבה כבוד הרב