גילוח אחרי שלושים בספירת העומר

שאלה:

נכנסתי לאבלות מי אימא שלי ב19/4ואחרי 30 יום אני חייב להתגלח . 30יום נופל ב16/4יום שישי בחודש כ"ב זי בעומר. מה עלי לעשות ? תודה כבוד הרב

תשובה:

שלום וברכה לפני שאני עונה אני חייב לתקן את הטעות הנפוצה, אין חיוב לגלח אחרי השלושים, זה שטויות והבלים… יש איסור לגלח לפני שחולפים שלושים ימי האבל אבל מי שרוצה אחר כך שלא לגלח הרשות בידו. ולעצם שאלתך נחלקו הדעות, ויש שהקלו לגלח בספירת העומר כיון שלא יכולת לגלח קודם, והמיקל יש לו על מה לסמוך, ראה סי’ תצג בשערי תשובה ס”ק ג’ שהביא את החיד”א בשם הזרע אמת, שמותר. אולם בשו”ת נאמן שמואל סי’ מא לא נראה כך, אבל לדינא ניתן להקל. יצויין שאף שהחג מבטל אבלות שלושים אין לגלח לפני החג, כיון שבאבלות על ההורים זמן היתר הגילוח הוא משיגערו בו חבריו ולא לאחר שלושים [אלא שזמן הגערה בגילוח זקן הוא שלושים יום].