האם מותר לעובד להתענות תענית יחיד

שאלה:

שלום וברכה האם ישנה בעיה בתענית יחיד לאדם שכיר, אני מעוניין להסתיר את התענית כך שאני מעדיף לא לבקש את רשות המעסיק. תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לעובד לסגף ולהרעיב את עצמו, היות והתענית תחליש את גופו ויעבוד פחות. ולכן אם אתה עובד בעבודה פיזית, והתענית תחליש אותך, או אפילו שאתה עובד ויושב במשרד, אבל לא תהיה מרוכז, אסור לך לצום שלא בהסכמת המעביד. אם אינך עובד עבודה פיזית, והצום לא משפיע עליך לרעה, יש להקל ולצום.

מקורות:

שולחן ערוך חושן משפט הלכות שכירות פועלים סימן שלז סעיף יט:

אין הפועל רשאי לעשות מלאכה בלילה ולהשכיר עצמו ביום. ולא ירעב ויסגף עצמו ויאכיל מזונותיו לבניו, מפני ביטול מלאכתו של בעל הבית, שהרי מחליש כחו שלא יוכל לעשות מלאכת בעל הבית בכח.