לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

האם ניתן לבטל רישום לקורס באמצע הקורס

שאלה:

שלום וברכה. נרשמנו אני ואישתי לסדנת חינוך ילדים הכוללת מספר מפגשים. עלות הסדנה היתה כ 3200 שקלים. לאחר כשני מפגשים לא יכולנו יותר להגיע מסיבות רפואיות אישיות. הוצע לנו על ידם להגיע לסדנא במועד אחר אך גם זה לא היה ניתן מבחינתנו. פנינו אליהם בבקשה לבטל ולקבל את כספנו בחזרה. תשובתם היתה שכיון שה לא באשמתם והוצע לנו אפשרות אחר הם אינם מחזירים את התשלום על כך. ועוד הם טענו דבר שהוא לא כל כך נשמע הגיוני שהיות שנרשמנו אז איננו יכולים לבטל כיון שהם יכלו לרשום מישהו אחר.. האם אוכל לתבוע את כספי בחזרה?

תשובה:

שלום וברכה,

רישום בקורס לפי הלכה דינו כשכירות פועלים – הצוות של הקורס הם פועלים של הלקוח. ובשכירות פועלים אם שכר פועל והפועל התחיל במלאכה, או שעשו קניין, אין אפשרות לבטל את הפועל. ואם מבטל חייב לשלם לו עבור כל הזמן שנשכר כפועל בטל. וכמו כן בקורס, אם היה תחילת תשלום, או שכבר התחיל הקורס, לא ניתן לבטל. ואם מבטל חייב לשלם עבור ההוצאה של הקורס. והאפשרות היחידה לצאת רק אם הלקוח מביא לקוח חלופי תחתיו.
בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שלג.