להצהיר בעבודה על שעות נוספות

שאלה:

שלום הרב, במסגרת עבודתי, אם מבחינת העובדת סוצילית במשרד כאשר היא מפנה אותי לעבודה עם אנשים, והשעות שהקציבו להם למתן העזרה הם נניח 15 שעות, והיא אומרת לי שהיא מאשרת ומסכימה שאקבל תשלום מלא עבור סך כל 15 השעות גם אם בפועל מקבלי העזרה לא צריכים אותי אלא רק ל 5 שעות מתוכם כל עוד שמבחינתם זה גם בסדר ומאושר, האם צריכה להיות פה איזה שהיא בעיה ? בברכה,

תשובה:

שלום וברכה,

אם המעביד שלך משלם את המשכורת מעצמו, או שהמעביד שלך אחראי לחישוב המשכורות ולמדוד צריכת השעות, (הוא הגוף האחראי לכל ניהול המשרד) אין בעיה הלכתית אם משלם על 5 שעות כ15 שעות. אבל אם המעביד שלך אין לו תוקף לכך, אסור לשמוע בקולו ולהצהיר על 15 שעות כאשר בפועל היו רק 5 שעות עבודה. המעביד לא משלם ולא אחראי על התשלום, ואין לו סמכות לכך.

בהצלחה.