בשר בסעודה מפסקת בתשעה באב שחל בשבת

שאלה:

שלום רב, רציתי לדעת, האם מותר לאכול בשר בסעודה מפסקת, של צום תשעה באב, שחל השנה [תשע"ט], כאשר הצום חל בשבת? בברכה, אליאב אילוז

תשובה:

שלום וברכה

בשו"ע סי' תקנב סעי' י הובא שמותר לאכול בשר ולשתות יין כסעודת שלמה בעשתו, אמנם המנהג אינו כך, משום שבבה"ג מבואר וכ"ה בראבי"ה סי' תתפח, שהמדובר הוא במי שכל שבת רגיל לאכול בשר ויין בסעודה זו, שהוא אינו צריך ואולי גם אסור לו לשנות ממנהגו [ובראבי"ה שם ציין שגם הוא ישנה ממנהגו ויאכל סעודת בשר קודם ויברך ברכת המזון, ואחר כך סעודה רביעית בלי בשר ויין, הכל לפני השקיעה], אבל מי שאינו רגיל בכך לא יאכל.