חדר בריחה בתשעת הימים

שאלה:

התחזקתי מאד בתקופה האחרונה . ב"ה . חברותי רוצות לצאת בתשעת הימים – (ד' אב ) לחדר בריחה לחגוג יום הולדת לחברה . ידוע שבתשעת הימים ממעטים בשמחה . ואני מנסה להמנע ככל האפשר מלעשות איזשהו בילוי שיגרום לכך . אך כשדיברתי עם אחת מחברותיי על כך שאני שוקלת לא להגיע -היא מאד כעסה ואמרה שאני לא חייבת להקשיב לכל הרבנים ולכל ההחמרות האלו והחברה תעלב אם אני לא אגיע . כיצד עלי להגיב ? האם להקל וללכת או שמא להקפיד ולא לצאת ? אשמח לתשובה מהירה . תודה רבה !

תשובה:

הטוב ביותר הוא להציע להם לדחות זאת בשבוע, אבל אין איסור ממש ללכת לשם, לכן אם תגרם לך אי נעימות רבה אפשר ללכת.

תמיד תשמעי לרבנים, אין כזה דבר "החמרות שלהם" יש רק תורת אלוקים חיים ומלך עולם!

שבת שלום.