הסרת שיער הגוף בתשעת הימים

שאלה:

האם מותר להוריד שיער לנשים בתשעת הימים?

תשובה:

שלום רב.

אם יש לאשה המסירה את השיער צורך מיוחד בכך [אשה נשואה שמתגנה בכך, או באופן שזה ניכר לאחרים ומהווה גנאי], או שהיא נוהגת לאסור גילוח רק בשבוע שחל בו [דבר שהשנה לא קיים למנהג הספרדים] – מותר, באופן רגיל בדרך כלל אסור. בקיצורו של דבר, מדובר בתספורת על כל דיניה לכל עדה כמנהגה.

מקורות:

קיצור הלכות בין המצרים בשם הגר”מ פיינשטין זצ”ל ופסקי תשובות תקנא,מג.