שירה בפה בתשעת הימים

שאלה:

שלום לרבנים האם ראש חודש נחשב שבוע שחל בו והאם לאשכנזים הוא נחשב 9 הימים? האם אפשר לעשות היום בערב מנגל? והאם המתירים לשמיעת מוזיקה יתירו שירה בציבור?(בלי כלי נגינה אך עם פלייבק מרמקול?) תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

ראש חודש אב אינו שבוע שחל בו תשעה באב אבל הוא תשעת הימים, אין כל מקום בימי תשעת הימים לעשות מנגל ציבורי, אלו לא ימים של בילויים אלא של התרכזות באבלות החורבן. לגבי שירה בפה: יש שהחמירו בשירה בפה לבד בתשעת הימים, כמובא מתרומת הדשן ויוסף אומץ, וראה מקור חיים לחוות יאיר סי’ תקנא סעי’ א. אולם ראה שבט הקהתי ח”א סי’ קפט שבשירי דבקות בזמן שיעור וכדומה יש להקל, כמו כן דעת הגר”ע יוסף שאין להחמיר בענין זה כלל, ולא אסרו אלא בכלי נגינה.