קבלת מיטות חדשות בתשעת הימים

שאלה:

שלום הזמנו חדר שינה ויש סיכוי שנקבל אותו בתשעת הימים, חשבנו לחדש אותו רק אחרי תשעה באב, ובינתיים לישון על הרצפה. או בחדר אחר. השאלה האם בכלל מותר לנו לקבל אותו? או צריך לנסות לבקש לקבל רק לאחר תשעת הימים?

תשובה:

שלום וברכה

אפשר לקבל, ולגבי להשתמש, אני מניח שיש בזה שמחה יתירה, ואכן אם יש לכם מיטות אחרות עדיף לישון בהן, אבל אין צורך לישון על הריצפה [היכן ישנתם עד היום??]. האיסור של משא ומתן הוא רק כשלאמדובר בצורך של ממש [שהחיינו הרי אין על מיטות].

בהצלחה