שמירת הריון

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה , בתחילת ההריון שלי אמא שלי כל הזמן נסיתה לשכנע אותי לצאת לשמירת הריון ללא סיבה בכדי לשבת בבית כל הזמן אמרתי לה שלא נצטרך שמירת הריון והכי חשוב לי שבעזרת השם ההריון יהיה תקין. כעת אני בתחילת חודש שישי ברוך השם עם כאבי גב שמקרנים לכל האגן והרגליים והאורטופד אכן המליץ לי שמירה מה גם שאני מרגישה שמבחינה רוחנית לא מתאים לי יותר לעבוד במקום עבודה שלי כי זה קן צרעות של יצר הרע,מכשולים ולשון הרע ללא הרף שקשה להימנע ממנו . האם אני צריכה לעשות התרת נדרים על מה שאמרתי בתחילת ההריון לאמי? ואשמח לקבל ברכה שיאשרו לי בעזרת השם את השמירת הריון מביטוח לאומי .

תשובה:

אין שום קשר לנדר ואין צורך בהתרת נדרים, בורא העולם יברך אתכם בחיים טובים ומאושרים, זרע של קיימא בנים ובנות צדיקים וצדקניות תלמידי חכמים בריאים בגוף ובנפש ובעלי מזל טוב, ושיהיה לכם רק שפע ברכה והצלחה בכל מעשה ידיכם לאורך ימים טובים, פרנסה בנקל וכל שתזדקקו לו, ביניהם גם הביטוח לאומי.. כמובן אין לצום היום.

בהצלחה