כתובת קעקע ללא צבע

שאלה:

שלום רציתי לשאול שאלה בהלכות כתובת קעקע, יש סוג של קעקוע ללא צבע שנקרא 'צילוק'. תהליך העשייה שלו הוא שפוצעים את העור לעומק בצורה הרצויה, וכשהפצע מגליד נוצרת צלקת בצורת פרח או לב וכדו'. אין שום רישום בשום צבע בכל התהליך, וגם התוצאה היא רק צלקת יפה אך לבנה. האם קעקוע כזה [שנעשה בכוונה לשם רישום על העור] אסור? האם יש לאסור את הדבר מצד שיקולים נוספים, כמו: חובל בעצמו, חוקות העכו"ם, או מעין זה? השאלה נוגעת למעשה בעבור יהודי שמעוניין בכך, אך נזהר שלא לעבור איסור ח"ו. אודה לכם על תשובתכם!

תשובה:

שלום וברכה

למעשה זה הדיון בגמרא במסכת מכות כא א אם צריך דוקא שיקעקע ויכתוב או די בקעקוע לבד, ולמעשה חיוב מלקות דאורייתא יש רק באופן שגם נתן צבע, אבל איסור דרבנן יש גם באופן שרק קעקע, ראה מנחת חינוך מצוה רנג.

יום נעים.