אירוח בפסח בדירת נופש

שאלה:

שלום ישלי דוד לא שומר תורה שיש לו בית בים ונתן לי הבית לחול המועד. השאלה זה שלא נראה לי שמוכר החמץ או הבית. מסתבר שבבית אין חמץ כי לא משאירים בבית של ים אוכל אבל אני יכל ללכת לשם?

תשובה:

שלום וברכה

אתה יכול ללכת לשם, ורק כאשר אתה מגיע תעשה בדיקת חמץ, אולי שכחו איזו עוגיה מתחת לאחת המיטות וכדומה, ואם ימצא חמץ יש לבערו.

בהצלחה רבה ולא לשכוח את רוממות החג וקדושתו, לקבוע עיתים לתורה בעניני החג וכו'.