פניה לערכאות עבור הגנת הצרכן

שאלה:

קניתי בחנות מוצר מסויים, כשבאתי להחזירו כי לבסוף לא היה לני חפץ בו, לא רצה המוכר להחזיר לי כסף כחוק, ותמורת זאת נתן לי זיכוי למרות שלא היה לי צורך בזיכוי ושהחוק מחייב השבת הכסף באותה צורה שבה התבצע התשלום.
\פניתי בשעתו לרשות להגנת הצרכן, והם השיבו לי כעבור זמן מה כי הם מיצו את הדרכים מולו, וכעת נותר לי האופציה לפנות לביהמ"ש מולו.
שאלתי: האם בכגון דא מותר הדבר?

תשובה:

שלום וברכה,

אין כל היתר לפנות לערכאות, ראשית יש לתובעו בבית דין, ואם הלה יסרב להתדיין בבית דין, יינתן לך היתר לפנות לערכאות.

בהצלחה.