אירוסין בחול המועד סוכות

שאלה:

שלום
האם יש בעיה להתארס בחול המועד משום אין מערבין שמחה בשמחה?
רצינו לפני כן, אבל זה לא מסתדר.
ונראה לנו שעדיף לא לדחות
תודה

תשובה:

שלום וברכה

לגבי שמחת תנאים הנהוגה אצל בני אשכנז שחותמים על שטר תנאים בו יש התחייבות להנשא והתחייבויות כספיות, נחלקו הדעות ויש מחמירים שאסור לעשות זאת בחול המועד. אבל מסיבה סתם לכבוד ההחלטה להנשא שאין בה שטר תנאים, מותרת.

מקורות:

בט”ז סי’ תקמו הסתפק האם מותר לעשות סעודה של תנאים בכל המועד, או שדינה בסעודת קידושין שהיתה בזמנם, ומצדד להחמיר, ומכל מקום טעמו שם הוא שיש התחייבות בתנאים ושטרי פסיקתא דינם קצת כמו קידושין לענין זה, וראה מור וקציעה שם שחלק על דבריו ומיקל בזה. ומכל מקום גם הט”ז דבריו אמורים רק בגלל שטר התנאים, אבל סתם מסיבה של שמחה שאין בה כל קנין, אין איסור לעשות  בחול המועד.