ריטלין לשם לימוד תורה

שאלה:

שלום רב
אני אדם שעובד לפרנסתי לומד קצת בערב
ולעיתים יש ימים שלומד בכולל חצי יום
ברצוני לשאול מהי דעת תורה לקחת ריטלין לפני לימוד גמרא זה עוזר להתרכז ולהנות מהלימוד ואף מאריך את זמן הלימוד
האם שכר ומעלת הלימוד משתנה לעומת מאמץ השקעה של לימוד ללא ריטלין ..?
תודה על הדות המחכים

תשובה:

שלום וברכה

כל מה שיכול לסייע לך בלימוד זה נהדר, אין כל ענין שיהיה קשה, להיפך האיכות והזמן היא העיקר, מה שאמרו לפום צערא אגרא, הכוונה שאם אחרי הכל יש קושי מקבלים עליו שכר, אבל העיקר הוא הדבר עצמו.

כמובן שאין לצרוך שום תרופה בלי ייעוץ מקצועי של רופא!

בהצלחה רבה!