נדל"ן ורכישה בתים חדשים לעסק בתשעה ימים

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: אנשי נדל"ן שקונים בתים בזול בכל מינה סיבות, ומשפצים ומוכרים לרוח בית יפה וראויה לדירת אדם, האם הצביעה וקניית דברים ליופי הבית אסורים בתשעה ימים? או היות זה עסק אין בזה כלום, אלא האיסור רק בקנייה פרטי לשימוש האדם, שיש ענין של שמחה וברכה על דבר חשוב חדש.

ברכה והצלחה

תשובה:

שלום וברכה

כאשר יש בזה צורך לפרנסה מותר, אבל אם בלאו הכי לא מתכוונים להשכיר ואין הפסד כספי, יש להמנע.