להגיש תביעה נגדית בערכאות על תאונה

שאלה:

נהג שעשה עימי תאונה בחניון שנינו נסענו במהירות מותרת אלא שאני הייתי מימינו והוא משמאלי בצומת. תבע את הביטוח שלי והביטוח ע"פ הפרטים דחו את תביעתו. הוא טוען שצודק וכמובן אחרי בדיקה בחוקי התעבורה הזכות בצומת שאין בה סימון או תמרור או רמזור היא לא מימין. כעת כנראה הוא יתבע בבית משפט חילוני מה אני אמור לעשות ? ומה לעשות עם הנזק שנגרם לי
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

לא הבנתי מה כוונת שאלתך מה לעשות?

כיון שהוא פונה לערכאות לתבוע אותך אתה יכול להשיב תביעה נגדית ולספר את פרטי התאונה, ושלפי חוקי התנועה הוא אשם, ולכן אתה פטור לשלם לו, וגם אתה תובע אותו על הנזקים שהוא עשה לך.

בהצלחה.