שיפוצים וקניית ריהוט בשלושת השבועות

שאלה:

שלום רב!

רכשתי דירה, ואני אמור לקבל את המפתח בתאריך כ' באב הקרוב בעזה"י.
אנחנו מתעתדים לשפץ אותה מהיסוד כולל הריסה ובניה מחדש, מה שמצריך סגירה עם קבלן וכו'. ובשביל שהכל יהיה מוכן כבר לפני החגים הבעל"ט, אני חייב להזמין את הריצוף והמטבח חודש לפני, בסביבות סוף תמוז-תחילת אב בכדי שיגיעו חודש לאחמ"כ, ומיד יהיה אפשר להתחיל בבניה.
דא עקא שזה ממש שלושת השבועות.

השאלה היא מה מותר ומה אסור לעשות באותו הזמן?

תודה.

תשובה:

שלום וברכה

למעשה כל הנושא של בנייה של שמחה ומיעוט במשא ומתן נאמר רק בתשעת הימים ולא בכל ימי בין המצרים, אם תוכלו לקנות הכל לפני כן, ואת העבודות להתחיל אחרי כן בכלל לא מתחילה שאלה, במקרה שזה לא ניתן גם אפשר לרכוש מוצרי בנייה שונים בתשעת הימים אבל ריהוט יש להמנע מלקנות בשבוע זה, ראה כאן מה שכתבנו בזה בהרחבה רבה.

ישוב טוב ובהצלחה.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. יישר כוח גדול!

    אני מבין שמטבח נכלל בריהוט, ולכן יהיה בעיה לקנותו בתשעה הימים.
    ומה עם ריצוף וקרמיקות, זה נחשב לריהוט ואסור או חלק מהבניה ומותר?

  2. גם מטבח או ריצוף המצריך בנייה אינו נחשב ריהוט לענין זה, אבל אני חוזר שוב, תעשו כל השתדלות למעט במשא ומתן בתשעת הימים ולעשות הכל קודם. ריהוט כמו מיטות ארונות תאורה וכדומה, אין לקנות כלל בתשעת הימים.