קטב מרירי בבין המצרים

שאלה:

שלום כבוד הרב,
שאלה על "קטב מרירי"
האם יש סכנה רק בימים שבין 17 לתמוז ועד תשעה באב?
קראתי שהסכנה היא רק מחוץ לעיר במקומות שאין אנשים כמו יערות וכאלה. ורק בין השעות בערך 8 בבוקר עד 2 בצהריים.
כלומר נגיד נוסעים לעיר אחרת נגיד מתל אביב לירושלים, באוטובוס שיש אנשים ובמקומות רגילים אין סכנה? ונגיד בתוך העיר במקום שאין אנשים באותו הרגע בדיוק אין סכנה?

תשובה:

שלום וברכה

בשו”ע סי’ תקנא סעי’ יח הביא לחשוש לכך רק משבעה עשר בתמוז ואילך. כמו כן כבר כתב באשל אברהם בוטשאטש שם, שאין להקפיד אלא במקום שהוא שומם מבני אדם כמו המדבר, אבל במקום שיש בו עוברים ושבים אין לחוש. ופוק חזי מאי עמא דבר, אנשים הולכים ברחובות ונוסעים בכבישים ולא הקפידו בזה אלא ביציאה למקומות שוממים.

אלא שהקפדה נוספת נתנו בזה בדברים שבמהותם יש בהם סכנה, ולכן נהגו שלא ללכת למקומות סכנה בימים אלו, יש שנמנעו אפילו משחייה בים, ובפוסקים נאמר שלא יכו התלמידים בימים אלו [בדורות האחרונים בלאו הכי אסור להכות תלמידים, השיטה החינוכית הזו כבר לא עובדת על הדורות שלנו..].

נסיעה טובה ושיתקבלו התפילות.