נופש בשבת שבתשעת הימים

שאלה:

שבת מטות מסעי השנה,שהיא אחרי ראש חודש, ואינה שבת חזון. כיצד לנהוג בה – ביחס ליציאה לשבת נופש וכדומה

תשובה:

שלום וברכה

ימים אלו שמראש חודש אב, הם ימי אבל שממעטים בהם אפילו במשא ומתן כמובא בשו"ע כדי להתרכז בתוכנם, ובודאי אין מקום לנסוע בימים אלו לנופש גם אם זה לא שבת חזון. ראה כאן שהרחבנו בענין זה. זה נכון הן מהבחינה הערכית כפי שדיברנו והן מהבחינה החינוכית. בני המשפחה צריכים להרגיש שבימים אלו עם ישראל כולו מתיחד עם צער החורבן והגלות, ועם השאיפה והכמיהה לבנין בית המקדש במהרה בימינו. להרבות לדבר על כך, לייחד על כך את סעודות השבת, בדברי תורה ומדרשים, שבתות בין המצרים הם משהו אחר! חלילה לא בדכדוך מעיק, אבל בהחלט בכמיהה לגאולה, זה נכנס בנפש, וכך תזכו בעזרת ה' לנחת יהודית אמיתית.

שנזכה לראות בגאולה השלמה.