התקנת מטבח על ידי גוי בחול המועד

שאלה:

שלום כבוד הרב.יש לי שתי שאלות הלכתיות.
1.הזמנתי מטבח והנגר הערבי מעוניין להתקין ולהגיע בחול המועד יש בעיה בכך?
2.קיבלתי מלקוח שהוא יהודי עם כיפה לראשו יין שעשה בעצמו.איני מכיר את האיש.ולא שאלתי אודותיו.מחמס הנימוס.לאחר מכן התעוררה שאלה יש למה לחשוש מבחינת כשרות?(אני מניח שאין בעיה רק על מנת להסיר את הספק).
בברכה ותודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אסור להעסיק קבלן ערבי בחול המועד בביתו של יהודי משום מראית העין, שנראה כאילו הוא שכירו. כמבואר בשו”ע סי’ תקמג סעי’ ב ומשנה ברורה שם ס”ק ג.

אם אתה לא בטוח ביראת שמים של אותו אדם ובקיאותו בהלכות יש לחשוש להרבה בעיות של תרומות ומעשרות ערלה וכדומה, לכן מן הדין מסתבר שאפשר לשתות לאחר הפרשת תרומות ומעשרות, אבל כדאי להמנע.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אולי ערלה, אולי כן נגע גוי, אני מניח שאתה לא מעוניין לשאול אותו. אבל שוב הכל לפי הענין, אם נראה לך שאין חשש, תפריש תרומות ומעשרות ותשתה.