הנחת חומש עם מפרשים על חומש בלי מפרשים

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: פשוטה שנשאלו גבי לשים ספר מעל גבי ספר, האם יש ב' חומשים וא' מהם יש רש"י תרגום בעל הטורים והשני הוא מקראות גדולות ויש יותר מפורשים האם הוא יותר חשוב לשים על גבי זה עם פחות מפורשים וטעם לסברה זו שהן שניהם חומשים אולם זה יש אותו המפורשים שיש לחבירו ועוד כמה עליו ולכן יותר חשוב או אין שינוי?

נ"ל שלא משנה, ועוד בפרט שהם מודפסים ולא ספר בכתב יד בכלף שאז יש להקפיד בין קרא לנביא וכו' מ"מ כיון שנשאלה שאלה הבאתי כאן לקבל חוות דעת על זה.

תשובה:

שלום וברכה

אין הבדל בין החומשים בשניהם החומש הוא העיקר, וניתן להניחם זה על זה ללא חשש. אגב, אם היתה כאן שאלה הרי שהיא היתה הפוכה, ככל שיש יותר מפרשים זו סיבה להמעיט בקדושה.

יום נעים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום הרב,
    יש ענין לא לשים ספרי חול על ספרי קודש?
    ואם במקרה רואים ספר חול על ספר קודש האם חייבים להוריד את ספר החול?
    תודה רבה