הרב שבירך ולא התקיים ברכתו

שאלה:

שלום. הסעתי רב מסוים הוא אמר שמי שמסיע אותו,אותו רכב לא יעבור תאונת דרכים. לצערי הרב עברתי תאונת דרכים ונגרם לי נזק לרכב וגם יכול להיות שאעמוד למשפט בבית משפט לעיניני תעבורה כי גם לנהג צד ג נגרם נזק. האם אני יכול לתבוע את אותו רב שהסעתי? אם כן איזה סכום לתבוע והאם לחכות לפסק דין של בית משפט לעיני תעבורה(אני לא יודע מה יחליט בית המשפט)?

תשובה:

שלום רב ושנה טובה

אין שום עילה לחייב את הרב, הרב לא היה שותף בנזק. הרב רק בירך והבטיח שתתקבל ברכתו, ולמרבה הצער לא התקיימה ברכתו.

גמר חתימה טובה והצלחה במשפט

נפתלי בן חיים

מקורות:

מצאנו הלכות שאדם שנתן עצה לחברו ובגלל העצה שיעץ לו הפסיד חברו סכום גדול, יש אופנים שחייב המציע לשלם על העצה שאינה הוגנת. אם אמר לחברו שראובן הינו אדם עשיר ואפשר לסמוך עליו ולהלוות לו סכום גדול של כסף, ועל פי עצתו הלווה לו, והתברר שראובן עני, חייב היועץ על העצה שאינה הוגנת. או שהראה מטבע לחלפן כספים ושאל אותו אם המטבע הוא סחיר, והחלפן נתן עצה הפוכה והכשיל את השואל, יש אופנים שחייב המציע, [עיין בשו"ע חו"מ סימן קכט ס"ב, וסימן שו ס"ו]. אך במקרה שלך הרב לא הציע לך הצעה, ורק בירך אותך, ולכן אין שום סיבה לחייב אותו.

הצטרף לדיון

תגובה 1