כיבוס מדים של רופא, אחיות בבית חולים בט' הימים

שאלה:

האם מותר לכבס ולגהץ מדים של רופאים או אחים ,אחיות בתשעת הימים ובשבוע שחל בו ט' באב כאשר הנוהג הוא לכבס ולגהץ אחרי שני ימים של שימוש מטעמים הגניים?

תשובה:

שלום רב

אני חושב שחובה לעשות זאת אם אין מספיק מדים לבית החולים, כל חשש סכנה מחמירים בו. אם אפשר לכבס על ידי גוי זה ודאי עדיף. כמו כן אם אפשר לכבס לפני שבת וזה יספיק עד אחרי תשעה באב [בטח יש יותר מסט אחד…] זה יהיה הרבה יותר טוב.

בהצלחה.